Verzekeraars eisen gebruik alternatieve onderdelen

Steeds meer verzekeraars eisen dat er voor een schadereparatie geen OEM, maar een goedkopere kwaliteit onderdelen worden gebruikt zolang de veiligheid niet ter discussie staat. Dit meldt Bodyshop Magazine.

Te duur Volgens de verzekeraars zijn OEM onderdelen te duur. Volgens hen zou het daarom toegestaan moeten zijn om gecertificeerde alternatieve onderdelen te mogen gebruiken om de kosten van schadeherstel in de hand te houden. Volgens Bodyshop Magazine bedragen deze nu 60 tot 70 % van de totale claimkosten.

Onderzoek Op dit moment loopt er in de UK een onderzoek van Britse mededingingsautoriteiten (Competition and Markets Authority CMA). Dit onderzoek richt zich op mogelijke prijsafspraken tussen de 82 automotive onderdelenfabrikanten met betrekking tot 121 automotive onderdelen die worden geleverd aan de OEM’s. Het onderzoek maakt deel uit een breed internationaal onderzoek en richt zich vooral op geimporteerde onderdelen ten opzichte van lokaal geproduceerde en geleverde onderdelen.

Volgens de mededingingsautoriteiten zal het onderzoek worden geintensiveerd als men stuit op marktdominantie, weigering om mee te werken of verboden parktijken door OEM’s.

Categorieën